yuflarımızı ıslatmak için 1 er fincan sıvı yağ,süt ve su karışımı
İç malzemeler :
ıspanaklı harcımız için
500 gr ıspanak
1 adet kuru soğan
tuz, karabiber le birlikte kavrulur
patatesli harcımız için
3 adet orta boy haşlanmış patates
tuz karabiber azru edilen baharatlar eklenir
havuçlu karışım için
3 adet rendelenmiş havuç
tuz ben biraz pul biber kimyon ve karabiber ekledim
arzu edilen baharatlar eklenip kavrulur
Hazırlanışı:
iç malzemelerimizi ayrı ayrı tavalarda kavurup,1.yufkamızı yayıp sütlü karışımımızla her tarafını ıslattıktan sonra ıspanaklı harcımızı yayıyoruz ve rulo yapıyoruz.
2.yufkamızıda ıslattıktan sonra patatesli harcımızı yayıp rulo yapıyoruz
3. yufkamızada aynı işlemi yapıp havuçlu karışımımızı yufkamıza yayıyoruz ve rulo yapıyoruz
4. yufkamızıda sütle ıslattıktan sonra diğer yufkaları 4. yufkamızın üzerine diziyoruzhepsini birlikte rulo yapıyoruz ve ikişer parmak aralıklarla dilimliyoruz
yağlanmış tepsiye dizip üzerine böreğimizin yumuşak olması için maden suyu döküyoruz.ve yumurta sarısı sürüp 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN
6 yorum:
HARİKA GÖZÜKÜYOR HEMEN DENEYECEĞİM İNŞ.YEŞİL KAZAĞA GELİNCE ZOR DEĞİL.BEN SAÇ ÖRGÜLÜSÜNÜ ÖRMÜŞTÜM. YAPRAKLARIN BİR YANINDAN İLMEK ARTIYOR DİĞER YANINDAN EKSİLİYOR HER GİDİŞ SIRASINDA YAPILIYOR VE YAPRAK EKSİLEN TARAFA DOĞRU EĞİLİYOR.SEVGİLER
harika gözüküyor haftaya oldukça kalabalık bir misafir topluluğunu ağırlamak durumundayım ikramda neler olsa diye bakarken börek tarifinizi buldum..Elinize sağlık umarım benimki de güzel olur.
ellerinize sağlık süper görünüyor
Harika görünüyor hic denemedim ama deneyecegim canim 3 tane vanilya sekeri pastalara katilandan ben ben sindi düzeldim Sevgiler öptüm
cok guzel gozukuyor,eminim cokta lezzetlidir.eline saglik
ellerinize saglık canım.bende yapabilirmiyim acaba.deniyim bakıyım
sevgiler
Yorum Gönder